top of page
Ameland

Programma op Ameland

Deze pagina vermeldt de unieke kenmerken van Ameland

Natuur en milieu

Bewegen is gezond. Maar is hardlopen in een stadsomgeving met veel verkeer op de weg raadzaam als het ook in een nabijgelegen park kan? Groente en fruit zijn gezond, helemaal als het uit een eigen moestuin kan komen. Maar is een moestuin in de omgeving van een landingsbaan van een vliegveld aan te raden?

 

Bloom Healthy Life vindt deze vragen belangrijk omdat er steeds meer duidelijkheid komt over de invloed van het milieu op de fysieke en mentale gezondheid. Ameland biedt met haar schone lucht en prachtige natuur een unieke gelegenheid. Samen met het team van zorgverleners creëert Bloom Healthy Life bewustzijn op de waarde van de natuur. Hiermee kunnen  de deelnemers de opgedane kennis en ervaring meenemen naar de eigen woonomgeving en/of op de werkplek. Bijvoorbeeld door te wandelen in een nabijgelegen stukje natuur. Een wandeling in de natuur om het hoofd vrij te maken en de aandacht te verbeteren.

Samenwerking

Een van de voorwaarden voor het laten slagen van een leefstijlinterventie is de beschikbaarheid van zorgverleners met verschillende discipline en de samenwerking tussen deze zorgverleners. Bloom Healthy Life vond een hechte samenwerking tussen de zorgverleners op Ameland. Verschillende disciplines zoals (apotheekhoudende) huisartsen, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, slaapcoach en diëtist verzorgen de programma’s van Bloom Healthy Life.

Er even helemaal uit zijn

De programma’s van Bloom Healthy Life bieden samen met de rust en natuur op Ameland een zorgoase voor de deelnemers. Eilandbewoners ondersteunen onze programma’s.  Dit alles maakt het voor Bloom Healthy Life mogelijk deelnemers tijdens het verblijf op Ameland optimale service te verlenen.

Buddy systeem

Tijdens het programma op Ameland spelen groepseffecten een belangrijke rol. De bovenvermelde unieke kenmerken versterken dit effect. De deelnemers vormen onder begeleiding van de leefstijlcoaches koppeltjes. Deze koppeltjes kunnen elkaar de rest van het programma, en daarna, onderling steunen en stimuleren. Dit noemen wij het  buddy systeem.

bottom of page