top of page
Gezondheidscheck

Voor mensen die hun gezondheid willen checken

Bloom Healthy Life Gezondheidscheck

Voor individuen

Veel mensen zijn onzeker over hun gezondheid. En als er iets aan de hand is, weten ze dit liever eerder dan later. Nog beter is om kwalen te voorkomen, door te werken aan leefstijl en vitaliteit. Een gezondheidscheck kan helpen onzekerheden weg te nemen. Ook kan het een startpunt zijn om grip te krijgen op de gezondheid.

 

Bloom Healthy Life biedt nu een gezondheidscheck (preventief medisch onderzoek) aan op Ameland. Bloom Healthy Life doet dit in samenwerking met de hartrevalidatiekliniek van Vital 10 en apotheekhoudende huisartsen.

Voor organisaties

Iedere organisatie is wettelijk verplicht haar medewerkers periodiek een medisch onderzoek (PMO) aan te bieden dat  gericht is op het beperken van de gezondheidsrisico's die het werk met zich meebrengt. Een  PMO levert fittere medewerkers, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim op. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 60% van de medewerkers na het doen van een gezondheidscheck actie onderneemt om de gezondheid te verbeteren. Hiermee daalde het ziekteverzuim gemiddeld  met  20%. Bloom Healthy Life biedt een palet aan mogelijkheden voor vervolgacties op het PMO, zowel voor werknemers (persoonlijke ondersteuning en programma's) als voor organisaties (masterclass en intervisie).

Foto vuurtoren Ameland

Bloom Healthy Life

Lees hier meer over het waarom Bloom Healthy Life en onze missie.

Voor wie

Voor mensen die:

 •  onzeker zijn over hun gezondheid en/of stappen willen ondernemen om gericht de gezondheid en vitaliteit te verbeteren.

Organisaties:

Voor organisaties die de medewerkers een uitgebreid preventief medisch onderzoek willen bieden.

Inhoud gezondheidscheck

De aanpak van Bloom Healthy Life bestaat uit twee delen: een programmadeel op Ameland en een follow-up tot twee jaar.

Programmadeel op Ameland
Tijdens het programmadeel op Ameland bieden we handvatten voor het zelfstandig nemen van regie op vitaliteit en werkplezier. De laatste dag op Ameland sluit af met een individueel behandelplan met afspraken en doelen.

Foto Duinen Ameland

Het vitaliteitsprogramma omvat voorlichting over leefstijl, gezondheid en vitaliteit en:

 • Beweging:  hoe kan beweging helpen bij gewichtsafname en hoe kan de conditie verbeterd worden. De coaches brengen verschillende bewegings- en trainingsvormen in de praktijk. Plezier in bewegen staat voorop.

 • Voeding: hierbij nemen we de schijf van vijf onder de loep en bespreken we de zin en onzin van verschillende diëten zoals het periodiek maaltijden overslaan. Gezonde voeding en bereiding wordt tijdens een kooksessie in de praktijk gebracht.

 • Mentale gezondheid: hoe kan na geestelijke inspanning de rust weer gevonden worden.

 • Emotionele gezondheid: de coaches reiken handvatten aan voor positief denken en stoppen met piekeren .

 • Zingeving: wat is zingeving en hoe kan dit vorm gegeven worden.

Wanneer alle stappen voor het nemen van regie op vitaliteit en gezondheid zijn ondernomen, wordt op basis hiervan een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan vormt de leidraad voor de follow-up periode van het Vitaliteitsprogramma.

Follow-up

Na het verblijf op Ameland vindt begeleiding plaats door zorgverleners via het eHealth platform Vital10. In Vital10 staan het behandelplan en de afspraken en doelen bij dit behandelplan vermeld. De zorgverleners van Bloom Healthy Life monitoren de afspraken en doelen en geven zo nodig terugkoppeling. Tijdens terugkomdagen kunnen op verzoek modules worden herhaald of behandelplannen, doelen en afspraken verder aangescherpt worden. Terugkomdagen kunnen in overleg online plaatsvinden, op Ameland of in company.

Datums programma 2024

 • 28 januari - 2 februari

 • 25 februari - 1 maart

 • 7 april - 12 april

Voor organisaties

Voor organisaties bieden wij na afloop van het programmadeel Ameland een masterclass die bestaat uit de volgende modules:

 • 'De ingrediënten voor een 9+ organisatie’, door Kees van der Ploeg. Deze presentatie geeft inzicht in hoe organisaties vitaliteit, gezondheid en werkplezier van medewerkers kunnen ondersteunen.

 • 'Rol van het management bij het gezond en vitaal worden van arbeidsorganisaties', door Willem van Mechelen, emeritus hoogleraar afdeling Sociale Geneeskunde van Amsterdam UMC​ en bijzonder hoogleraar Universiteit van Kaapstad.

 • Evaluatie en analyse van de uitkomsten van het programmadeel op Ameland en doelen van de werknemers Vitaliteitsprogramma.

 • Evaluatie van de wensen van de organisatie en de gewenste situatie voor medewerkers en organisatie.

Advies voor de organisatie
De uitkomst van de masterclass is een advies aan de organisatie over het realiseren van een gezond werkklimaat.

Realisatie van een optimale energiebalans: werkgevers aan het stuur
Wij moedigen organisaties aan om zelf regie te voeren op de realisatie van een optimale energiebalans op de werkvloer. Als facilitator, kunnen wij organisaties hierbij ondersteunen met behulp van intervisie.

Kosten

Alle programma's worden op basis van een offerte samengesteld.

Coaches van het programma

Bloom Healthy Life werkt samen met een vaste kern zorgprofessionals. Zo nodig is een brede groep overige zorgverleners inzetbaar.

Foto Gerard Metz Zwart Wit

Gerard Metz

Fysiotherapeut & Leefstijlcoach

Foto Joke Moenis Zwart Wit

Joke Moenis

Veranderkundige

Foto Kees van der Ploeg Zwart Wit

Kees van der Ploeg

Veranderkundige

Foto Desirée Zwarts

Desirée Zwarts

Huisarts

Contact

Voor vragen over de inhoud van het Vitaliteitsprogramma kunt u terecht bij Gerard Metz.

Foto Gerard Metz Zwart Wit

06 22 69 63 37

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over Bloom Healthy Life? Dan kunt u terecht bij Kees van der Ploeg. Zijn contactgegevens staan op de pagina Contact.

bottom of page