top of page
Vitaliteitsprogramma

Voor mensen die zelf vitaler willen worden

Programma Vitaliteit

Het vitaliteitsprogramma van Bloom Healthy Life is gericht op medewerkers van organisaties die vitaler willen worden, maar op eigen kracht hier niet in slagen.

 

Iedere persoon kan de verantwoordelijkheid nemen zelf de regie te voeren over de eigen gezondheid en vitaliteit. Maar soms lukt dit niet en gaat dit beter onder de begeleiding van een team van zorgverleners. Met een programma waarbij een individueel behandelplan wordt gemaakt, familie en werkgever meewerken en zorgverleners tot twee jaar de afspraken en doelen monitoren en zo nodig feedback geven. 

Bloom Healthy Life meet de resultaten van het vitaliteitsprogramma. Zo wordt duidelijk in hoeverre de gewenste uitkomsten worden behaald. Zoals beter in je vel zitten, een betere vitaliteit, minder ziekteverzuim op het werk en minder kosten voor de gezondheidszorg.

Foto vuurtoren Ameland

Bloom Healthy Life

Lees hier meer over het waarom Bloom Healthy Life en onze missie.

Voor wie

Organisaties

Voor organisaties die willen investeren in  vitaliteit en werkplezier van hun medewerkers. Om dit  te ondersteunen biedt Bloom Healthy Life als onderdeel van het programma een masterclass aan, zie hieronder.

Inhoud programma

De aanpak van Bloom Healthy Life bestaat uit twee delen: een programmadeel op Ameland en een follow-up tot twee jaar.

Programmadeel op Ameland
Tijdens het programmadeel op Ameland bieden we handvatten voor het zelfstandig nemen van regie op vitaliteit en werkplezier. De laatste dag op Ameland sluit af met een individueel behandelplan met afspraken en doelen.

Foto Duinen Ameland

Het vitaliteitsprogramma omvat voorlichting over leefstijl, gezondheid en vitaliteit en:

  • Beweging:  hoe kan beweging helpen bij gewichtsafname en hoe kan de conditie verbeterd worden. De coaches brengen verschillende bewegings- en trainingsvormen in de praktijk. Plezier in bewegen staat voorop.

  • Voeding: hierbij nemen we de schijf van vijf onder de loep en bespreken we de zin en onzin van verschillende diëten zoals het periodiek maaltijden overslaan. Gezonde voeding en bereiding wordt tijdens een kooksessie in de praktijk gebracht.

  • Mentale gezondheid: hoe kan na geestelijke inspanning de rust weer gevonden worden.

  • Emotionele gezondheid: de coaches reiken handvatten aan voor positief denken en stoppen met piekeren .

  • Zingeving: wat is zingeving en hoe kan dit vorm gegeven worden.

Wanneer alle stappen voor het nemen van regie op vitaliteit en gezondheid zijn ondernomen, wordt op basis hiervan een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan vormt de leidraad voor de follow-up periode van het Vitaliteitsprogramma.

Follow-up

Na het verblijf op Ameland vindt begeleiding plaats door zorgverleners via het eHealth platform Vital10. In Vital10 staan het behandelplan en de afspraken en doelen bij dit behandelplan vermeld. De zorgverleners van Bloom Healthy Life monitoren de afspraken en doelen en geven zo nodig terugkoppeling. Tijdens terugkomdagen kunnen op verzoek modules worden herhaald of behandelplannen, doelen en afspraken verder aangescherpt worden. Terugkomdagen kunnen in overleg online plaatsvinden, op Ameland of in company.

Datums programma 2024

We kunnen weer programma's aanbieden vanaf juni, data volgen!

Voor organisaties

Voor organisaties bieden wij na afloop van het programmadeel Ameland een masterclass die bestaat uit de volgende modules:

  • 'De ingrediënten voor een 9+ organisatie’, onder begeleiding van onze partner CMC Change Agents. CMC Change Agents geeft hiermee inzicht in hoe organisaties vitaliteit, gezondheid en werkplezier van medewerkers kunnen optimaliseren.  

  • 'Rol van het management bij het gezond en vitaal worden van arbeidsorganisaties', door Willem van Mechelen, emeritus hoogleraar afdeling Sociale Geneeskunde van Amsterdam UMC​ en bijzonder hoogleraar Universiteit van Kaapstad.

  • Evaluatie en analyse van de uitkomsten van het programmadeel op Ameland en doelen van de werknemers Vitaliteitsprogramma.

  • Evaluatie van de wensen van de organisatie en de gewenste situatie voor medewerkers en organisatie.

Advies voor de organisatie
De uitkomst van de masterclass is een advies aan de organisatie over het realiseren van een gezond werkklimaat.

Realisatie van een optimale energiebalans: werkgevers aan het stuur
Wij moedigen organisaties aan om zelf regie te voeren op de realisatie van een optimale energiebalans op de werkvloer. Als facilitator, kunnen wij organisaties hierbij ondersteunen met behulp van intervisie.

Kosten

Alle programma's worden op basis van een offerte samengesteld.

Coaches van het programma

Bloom Healthy Life werkt samen met een vaste kern zorgprofessionals. Zo nodig is een brede groep overige zorgverleners inzetbaar.

Foto Gerard Metz Zwart Wit

Gerard Metz

Fysiotherapeut & Leefstijlcoach

Foto Joke Moenis Zwart Wit

Joke Moenis

Veranderkundige

Foto Kees van der Ploeg Zwart Wit

Kees van der Ploeg

Veranderkundige

Foto Desirée Zwarts

Desirée Zwarts

Huisarts

Contact

Voor vragen over de inhoud van het Vitaliteitsprogramma kunt u terecht bij Gerard Metz.

Foto Gerard Metz Zwart Wit

06 22 69 63 37

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over Bloom Healthy Life? Dan kunt u terecht bij Kees van der Ploeg. Zijn contactgegevens staan op de pagina Contact.

bottom of page